SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Oops...
Slider with alias hotel 88 not found.

HOTEL 88

POZORISNA PREDSTAVA „HOTEL 88“

Prostorije hotela Harmonija
Datum: 01.05.2021.
Vreme: 19:30

Cena ulaznice: 2,000.00 dinara
Cena ulaznice za goste hotela: 1,500.00 dinara

Uloge:
TAMARA KRCUNOVIC
ANDRIJA KUMANOVIC
ANDJELA JOVANOVIC
VLADIMIR ALEKSIC

Ne propustite priliku da u pogledate predstavu u posebno pripremljnoj sceni i nesvakidašnjem ambijentu u prostorijama hotela Harmonija. U neposrednoj blizini scene, uživaćete u maestralnom izvodjenju navedenih glumačkih imena. 

Očekujemo Vas na Kopaoniku.

Predstava „Hotel 88“ urađena je po holivduskom tekstu drame „Private lives“ iz 1930. godine. Adaptaciju i režiju potpisuje Staša Koprivica, a produkciju Ljubomir Dorontić. Prvu postavu predstave činili su Jelisaveta Orašanin, Tamara Krcunović, Vladimir Aleksić i Andrija Kuzmanović, da bi kasnije Jelisavetu zamenila Anđela Jovanović.

Ova komedija situacije govori o ljubavi, o realnim problemima i vrlo je bliska publici. Sandra (Anđela Jovanović) i Marko (Andrija Kuzmanović) su tek venčani bračni par koji odlazi na medeni mesec na primorje. Isto tako, Viktor (Vladimir Aleksić) i Ana (Tamara Krcunović) su bračni par koji odlazi na medeni mesec u isti hotel na primorju. Komedija situacije nastaje u onom momentu kada Ana i Marko otkriju da su u istom hotelu sa svojim novim bračnim partnerima i kada odluče da ih ipak ostave.

U prvom planu se nalaze komične situacije različitih ljubavnih odnosa. Stari ljubavnici shvataju da ne mogu jedno bez drugog, bez obzira na to koliko je njihov odnos u nekoj meri patološki. Tako likovi upadaju u situacije u kojima se svaki čovek od krvi i mesa može zamisliti, a iz njih izlaze vrlo emotivno, ali nadasve komično. Baš zbog toga je ova priča bliska publici.

Brz način igre publiku navikava na smeh, pa se dolazi do onih mesta gde je tekst suvoparniji. Ipak, te nedostatke pokriva odlična režija. I taman u momentu kada publika sazna sve neophodne informacije, uglavnom one koje su prethodile stanju stvari koje vidi na pozornici, otvara se nova, još komičnija i još zamršenija situacija. Ova predstava nosi žive, opipljive probleme, na komičan način ih rešava pred publikom i pruža čoveku mogućnost da se poistoveti sa likovima na sceni.

Komedije ovog tipa, one koje su punoznačne i nisu isprazne, potrebne su uvek i svuda. Lično bih volela da predstavu „Hotel 88“ pogledam u svom „prirodnom staništu“ u kom je i nastala, verujem da bi doživljaj sigurno bio intenzivniji i da bih se više saživela sa čitavom pričom. Zato vam svakako preporučujem odvojite sat i po vremena i prepustite se smehu. Nije na odmet osmehnuti se ponekad.

to-topto-top
Datum dolaska:
Broj noći: